ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА „БЪДИ С ПРИЯТЕЛ – БЪЛГАРИЯ“

1На 8 октомври 2017 г. по време на първата по рода си инициатива „Фестивал на способностите на хората с различни затруднения“ се проведе официалното представяне на мисията и програмите на фондация „Бъди с приятел – България“.

Ива, Виктор и Надя, млади хора с интелектуални затруднения, клиенти на дневен център „Светове“, с ентусиазъм се включиха в представянето на дейностите на фондация
„Бъди с приятел – България“ и споделиха с гостите, които посетиха щанда, че очакват с нетърпение да се включат в програмите за изграждане на пълноценни приятелства с техни връстници без увреждания.

Програмите на „Бъди с Приятел – България“ са фокусирани върху способностите и уменията на хората с интелектуални затруднения, изграждат самостоятелност и независимост и спомагат за интеграцията им в обществото. Чрез своето участие хората с интелектуални затруднения формират пълноценни отношения със своите връстници, добиват увереност и самочувствие, споделят интереси и опит и участват в занимания и дейности, които доставят удоволствие на всички останали хора.

Особен интерес посетителите проявиха към програмата „БЪДИ С ПРИЯТЕЛ В ОБЩНОСТТА“ и с радост споделяме новината, че имаме регистрирани първите 31 доброволци, които ще положат основите на доброволческо движение, което да насърчава и създава условия за запознанства и изграждане на пълноценни приятелства между връстници със и без интелектуални затруднения, както и активно да популяризира идеята за активно гражданско участие в движението като средство за подобряване на обществената среда.